Kert Varik ja Erkki Kõiv tulid külgvankritel Eesti meistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Varik - Erkki Kõiv.
Kert Varik - Erkki Kõiv. Foto: EMF

Vaabinas peeti pühapäeval selle aasta viimane Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapp külgvankritele. Kert Varik ja Erkki Kõiv (AYR-KTM) läksid viimasele etapile vastu liidritena ja kindlustasid endale tiitli juba esimeses sõidus.

Põnev oli aga heitlus teisele ja kolmandale kohale. Esimeses sõidus olid võitjateks Marko ja Maarek Miil (AYR-KTM), kes edestasid Varikut ja Kõivu kaheksa sekundiga, kolmandad olid sõidus Tanel Reesna ja Ruslan Talf (AYR-KTM). Teises sõidus jäid juba meistritiitli kindlustanud Varik ja Kõiv sõidu alguses raja äärde, teise võidu said Marko ja Maarek Miil, kellele kuulus ka etapivõit.

Teise sõidu teised olid Reesna ja Talf, kes kaotasid võitjatele 0,4 sekundit. Kolmandad olid Margo Sonn ja Tanel Kõiv (KTM). Sama järjestus jäi ka etapi kokkuvõttes, meistrisarja arvestuses suutsid Sonn ja Kõiv oma hõbedast positsiooni hoida ja nende edu hooaja kokkuvõttes oli Marko ja Maarek Miili ees vaid üks punkt.

Tridens Eesti meistrivõistluste punkte püüdsid ka noored krossisõitjad, Hartwall Jaffa 50 cc ja 65 cc klassides. 65 cc klassis läks etapivõit Rainers Zuksile (KTM, Läti), teine Madis Lepikov (KTM) ja kolmas Kristo Tarasov (KTM). 50 cc klassis oli võitjaks Marcel Peldes (KTM), teine Kevin Sleng (KTM) ja kolmas Kenth Lusenberg (KTM). Hartwall Jaffa 50 cc ja 65 cc viimane EMV etapp sõidetakse 13. oktoobril heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad raames, mis toimub Tartu külje all uuel Lange krossirajal.   

Vaabinas selgusid ka Eesti karikavõitjad klassides MX1, MX2 ja MX2 jun. MX1 karikavõitjaks tuli Jüri Triisa (Honda), kelle edu oli piisav ja mees viimasel etapil ei osalenud. Etapivõiduga tõusis teiseks Edgars Ruditis (Läti) ja kolmas oli hooaja kokkuvõttes Vaabinas teine olnud Raido Nei.

MX2 klassis sai etapivõidu Karlis Sabulis (Honda), teine oli Karl Saat (Honda) ja kolmas Henri Airich. Karikavõitjaks tuli Karl Saat Erki Kahro (Yamaha) ja Rannar Uusna (KTM) ees. MX2 jun klassis sai etapivõidu Kert Pääbo (Yamaha), teine oli Aleksei Vinogradov (KTM) ja kolmas Rain Koch (KTM). Karikavõitjaks tuli kindlalt Koch, teine Vinogradov ja kolmas Pääbo.

MX B klassis oli karikasarja etapivõitjaks Reiko Kikas (KTM), MX C klassis aga Ainars Dukulis (Honda, Läti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles