Pirita linnaosa vanem: ummikud ei ole midagi üllatavat

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Terik
Tiit Terik Foto: Raigo Pajula

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik rääkis Postimehele, et Pirita tee hommikuses ummikus ei ole midagi uut ega üllatavat ning soovitas Viimsi elanikel rohkem Pärnamäe teed kasutada.

«Ega siin midagi uut ja üllatavat ei ole,» sõnas Terik hommikuse ummiku kohta Pirita teel. «Kui me mõtleme kasvõi eelmise aasta peale, siis on olnud ka seda, et saba ulatub Pirita sillani.»

«Mis on selle kõige põhjus? Kui me vaatame, kuidas Pirita ja Viimsi oma elanike arvu poolest on kasvanud... Pirita elanike arv on kümne aastaga kahekordistunud ja Viimsil on teist sama palju,» lausus Terik. «Kui suur autodevool hommikul peale tuleb, siis see lööb tahes tahtmata selle peenikese riba kinni.»

Teriku sõnul on Viimsi vallajuhtidele räägitud, et viimsilaste seas võiks enam propageerida Tallinna sõitmist läbi Pärnamäe tee. «Aga eks inimesed valivad enda jaoks mugavama tee,» ütles Terik.

Mis oleks lahendus?

«Eks tulevikus on plaanid edasi liikuda Põhjaväilaga, mis Kadriorus liiklust rohkem hajutaks, aga kui meil ühel pool on Maarjamäe ja teisel pool meri, siis see kanal seal vahel on paratamatult selline, nagu on,» ütles Terik. «Selle piirkonna elanike arvu kasv on olnud selline, mida see tee täna väga hästi ära ei teeninda.»

Terik tõi samas näiteks teed, mis tulevad Tabasalu, Keila ja Tartu suunast – ka seal on hommikuti olukord sarnane. «Tuleb tunnistada, et ühistranspordiga saab kiiremini liikuda,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles