Ma Qinghuast saab esimene vormel-1 MM-sarjas osalev hiinlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HRT vormel.
HRT vormel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 meeskond HRT avaldas, et sel nädalavahetusel Itaalias Monza ringrajal peetaval MM-etapil istub Narain Karthikeyani asemel nende auto rooli 24-aastane testisõitja Ma Qinghua. Sellega teeb noormees ajalugu, kuna varem pole ükski hiinlane MM-etapil osalenud.

Alles juulikuus FIA superlitsentsi omandanud Ma teeb oma debüüdi reedesel vabatreeningul, vahendab AFP.

«See on väga oluline samm minu unistuse poole – saada vormelipiloodiks. Olen väga põnevil, et saan Monzas sõita,» rõõmustas Ma. «Selle vahetuse eesmärk on see, et ma areneksin ja harjuksin vormeliga. Olen viimastel kuudel kõvasti harjutanud ja selliseks võimaluseks valmistunud. Lisaks olen simulaatoril erinevate radadega tutvunud.»

«See on esimene kord, kui hiinlane MM-etapil osaleb ja see on Hiina mootorispordile suurepärane samm edasi,» lisas Ma. «Tahan tänada kõiki inimesi, kes on mind toetanud ja kes on mind siiani aidanud. Ma ei vea neid alt.»

HRT tiimijuhi Luis Perez-Sala sõnul otsustati Ma’le selline võimalus anda seetõttu, et noormees on nende ootusi täitnud. «Ta pole teinud vigu, vaid on tõestanud, et on kiire ja korralik sõitja, kes suudab iga olukorraga kohaneda,» kiitis Perez-Sala. «Usume, et ta on selleks sammuks valmis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles