Kuus ministrit ei osale Aleksius II mälestusmärgi avamisel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe õigeusu kirik.
Lasnamäe õigeusu kirik. Foto: Uwe Gnadenteich

Kuus valitsuse ministrit, nende seas ka peaminister Andrus Ansip, vastasid eitavalt Tallinna linnavalitsuse kutsele osaleda laupäeval Lasnamäe õigeusu kiriku juures patriarh Aleksius II mälestusmärgi avamisel.

Andrus Ansipi büroost teatati linnavalitsusele, et peaminister viibib ametlikul visiidil Kasahstanis ja seega ei ole tal võimalik monumendi avamisel osaleda.

Samuti on oma mitteosalemisest teatanud välisminister, põllumajandusminister, siseminister, regionaalminister ja justiitsminister.

Lasnamäele kerkinud õigeusukiriku juurde rajatud monumendi avavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius.

Patriarh Aleksius II mälestavale jumalateenistusele ja monumendi avamise tseremooniale on kutsutud Riigikogu ja Tallinna linnavolikogu saadikud, Eesti valitsuse liikmed, Eestis tegutsevate usuorganisatsioonide esindajad, meediakanalite peatoimetajad ja väliskülalised. Avamistseremooniale on oodatud ka kõik linnakodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles