Ema näljutas oma neljakuuse lapse surnuks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häll.
Häll. Foto: Andres Haabu

Tänavu suvel määrati trellide taha 40-aastane viie lapse ema, kelle hoolimatuse tõttu suri 2011. aasta detsembris näljasurma tema neljakuune tütar.

Ühes Eesti külas elavat 40-aastast Mariat (nimi muudetud - toim.) süüdistati kohtuotsuse kohaselt selles, et ta, olles lapsevanemana kohustatud hoolitsema oma alaealise lapse igakülgse heaolu eest, ei andnud ajavahemikus 28. juulist kuni 21.detsembrini 2011 oma tütrele Sandrale (nimi muudetud - toim.) piisavalt süüa. 

Lapse seisukorrale juhtisid tähelepanu nii lähedased kui ka lapsele määratud perearst, kelle juures käimisest Maria aga erinevatel põhjustel loobus, kirjutab Eesti Ekspress.

Alatoitumuse tagajärjel suri Sandra 4 kuu ja 23 päeva vanuselt 21. detsembril 2011 kell 11.35 Tallinna Lastehaiglas, kuhu ta toodi eluohtlikus seisundis. Arstid ei suutnud imiku elu vaatamata ponnistustele päästa, sest lapse organism oli nälgimisest kurnatud ja mitmed siseorganid lõpetasid talitluse.

Vanemprokurör Sirje Merilo süüdistas tänavu suvel lahenduse leidnud kohtuprotsessis Mariat surma põhjustamises ettevaatamatusest. Prokuratuuri sõnul esitati süüdistus vaid Mariale, mitte aga teistele pereliikmetele või asjast teadnuile, kuna ainult tema tegevuses oli kuriteokoosseis.

Uurimise käigus tunnistas Maria tegematajätmised üles ja nõustus prokuröri pakutud kokkuleppega, mille kohaselt tuleb naisel kanda kahe aasta ja nelja kuu pikkune vanglakaristus. Lisaks mõisteti Marialt kokkuleppega välja ka veidi üle 1000 euro sundraha kaitsjatasude, kohtuarstliku ekspertiisi ja menetluskulude katteks. Kokkuleppe kinnitas ka maakohtu kohtunik. Maria asas karistust kandma sel esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles