Napsisena roolist tabatud naine püüdis politseid pehmeks rääkida

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Illustreeriv foto.
Alkomeeter. Illustreeriv foto. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile hommikul Tartus alkoholi tarvitanuna autorooli istunud ning kiiruseületamiselt tabatud naine püüdis kurba lugu rääkides korrakaitsjaid leebemaks muuta.

Kolmapäeva, 5. septembri hommikul kella 9 paiku kõrvaldasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Tartus Vaksali tänaval autoroolist 31-aastase naise, kes oli alkoholi tarvitanud ning ületas oluliselt asulasisesel teel lubatud sõidukiirust, vahendas Lõuna prefektuur.

Naise enda sõnul kiirustas ta tööle ning jutustas politseile karistusest pääsemiseks loo, kuidas kolm last jäävad igasuguse hooleta, kui politsei peaks ta trellide taha panema.

Korrakaitsjad viisid naise arestikambrisse kainenema. Samal ajal kontrollis noorsoopolitseinik naise jutustatud lugu üksi jäävatest lastest. Selgus, et laste eest hoolitses tegelikult nende vanaema.

Arvestades teo raskusastet ning asjaolu, et isik püüdis valetamisega oma karistust kergendada, taotles politsei naisele karistuseks 15 arestipäeva. Seda enam, et sama naine on varemgi politseile vahele jäänud nii joobespäi auto roolimise kui ka lubatud sõidukiiruse ületamisega.

Kohus määras eilsel istungil naisele karistuseks viis arestipäeva, mille asendas kümne tunni üldkasuliku tööga. Ühtlasi võeti naiselt kolmeks kuuks ära sõiduki juhtimisõigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles