Viljandi Zonta klubi rõõmustas tütarlapsi

, Zonta Viljandi klubi sekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvike Mändla
Talvike Mändla Foto: Erakogu

Zonta Viljandi klubi alustas oma uut tegevushooaega ning kuulutas juba 12. korda välja tubli naisüliõpilase stipendiumi saaja.

Sel aastal toetati 640 euroga Tarvastu vallast kuuelapselisest perest pärit Talvike Mändlat, kes õpib teist aastat Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonnas eripedagoogikat.

Stipendiumile, mis kogutakse heategevuskontserte ja -loteriisid korraldades, oodatakse kord aastas kandideerima Viljandi maakonna naisüliõpilasi, kes pärinevad lasterikkast perest, on orvud või kasvanud lastekodus ja omandavad esmast kõrgharidust avaõiguslikus ülikoolis.

«Stipendiumiavaldusi laekus neli,» rääkis Viljandi Zonta klubi president Kersti Kulla. «Üks kandideerinuist ei vastanud kahjuks statuudile, sest ei õppinud avaõiguslikus ülikoolis, ning ühe neiu õppeedukus ei olnud just kiita. Valik tuli teha kahe kandidaadi seast ning see osutus keeruliseks, sest mõlemad on väga tublid.»

Otsust tehes lähtuti Kulla sõnul rangelt statuudist — stipendiumi pälvinul oli kõrgem keskmine hinne ning võrdsete kandidaatide puhul saab määravaks just õppeedukus.

«Kuigi kandideerijad on tublid ja igal aastal tekib tahtmine neid kõiki toetada, on meie võimalustel kahjuks piirid,» nentis Zonta Viljandi klubi president.

Kui stipendiumiga saavad zontad aastas rõõmustada vaid üht tütarlast, siis juba traditsiooniliseks kujunenud suvisesse laagrisse mahub neid märksa enam. Nädalase päevalaagriga püütakse pakkuda suvel vaheldust nendele tüdrukutele, kellel pere kehva majandusliku olukorra tõttu sellelaadseid võimalusi napib.

Tänavu 6.—10. augustini peetud laagrist sai osa 11 tütarlast vanuses 8—12 aastat.

Kõigil päevadel sisustasid ennelõunase aja klubi liikmed. Käidi Võhma küünlatehases, kus igaüks sai endale küünla valmistada, ning Võhma parafiinliuväljal uisutamas. Viljandis osaleti orienteerumismängus ja mindi ühiselt linnaraamatukogusse.

Ühel päeval olid tüdrukud modelliks fotograafile, proovisid ka ise pildistada ning laagri lõppedes said endast tehtud kena foto kaasa. Politseimajas kuulati lisaks maja uudistamisele noorsoopolitseiniku ülevaadet internetis leiduvatest ohtudest.

Traditsiooniliselt on üks laagripäev pühendatud heategevusele ning seekord hooldasid tüdrukud ühes Viljandi lasteaias lillepeenraid ja koristasid.

Tütarlaste tagasiside oli väga positiivne. Ka klubi liikmed said toreda emotsiooni võrra rikkamaks. Zonta Viljandi klubi tänab kõiki lahkeid toetajaid ja koostööpartnereid, tänu kellele laager sellisel kujul võimalikuks sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles