Montreali tulistajale esitati süüdistused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montreali tulistaja Richard Henry Bain.
Montreali tulistaja Richard Henry Bain. Foto: SCANPIX

Kanadalane, keda süüdistatakse Québeci provintsi vastvalitud separatistliku peaministri võidukõne ajal Montreali teatris inimese tapmises ja teise haavamises, sai neljapäeval kohtus esimese astme mõrvasüüdistuse ja mõrvakatse süüdistused.

Richard Henry Bain (61) ilmus lühikeseks ajaks Montreali kohtu ette, kus talle süüdistus ette loeti ning istungi aeg 11. oktoobriks määrati.

Prokurör Eliane Perrault ütles, et Bainile esitati kolm mõrvakatse süüdistust, mille hulgas on ka teda peatanud politseiniku vastu.

Kokku esitati jahindus- ja kalandusettevõtte omaniku Baini vastu 16 erinevat süüdistust, millest enamik puudutab relva ebaseaduslikku omamist, kuid mille hulgas oli ka süütamine.

Parti Québécois (PQ) 63-aastane liider Pauline Marois, kelle turvamehed lavalt minema toimetasid, kannatada ei saanud ja naasis mõne aja pärast vapustatult, kuid tervena lavale, et kõne lõpuni pidada.

Marois'st saab esimene naispeaminister prantsuskeelse Québeci provintsi ajaloos. Provintsi suuremat iseseisvust taotlev PQ võitis 125-liikmelises parlamendis 56 mandaati ja tõrjus võimult senise peaministri Jean Charest' liberaalid. PQ on olnud opositsioonis viimased üheksa aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles