Afganistan annab prints Harryle võimaluse oma mainet parandada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry
Prints Harry Foto: SCANPIX

Prints Harry kauaigatsetud naasmine Afganistani rindele annab talle võimaluse parandada oma mainet, mis sai hiljuti kannatada fotode tõttu, kus võis näha teda porgandpaljana Las Vegases pidutsemas.

Troonipärimisjärjekorras kolmandal astmel paiknev prints on viimastel aastatel vaeva näinud, et oma ohjeldamatu pidutseja imagot muuta, kuid aeg-ajalt teeb ta ikkagi apsakaid, mis meedias ohtrat kajastamist leiavad.

Hiljuti jõudsid avalikkuse ette fotod 27-aastasest printsist, kes koos tundmatu, samuti alasti naisega stripp-piljardit mängis. Las Vegases lõbutses ta ka koos USA ujuja Ryan Lochtega.

Esialgu ilmusid fotod USA kõmusaidile TMZ, Briti lehed austasid kuningakoja palvet ja jätsid pildid avaldamata. Lõpuks otsustas Briti suurima tiraažiga tabloid Sun seda siiski teha.

Palee teatel oli Harry lihtsalt lõõgastumas.

Kuid pildid tõstatasid küsimusi tema vastutustunde ja julgeoleku kohta - vähemalt üks basseinis vallatlejatest oli väidetavasti tema turvameeskonna liige.

Tundub siiski, et noorem põlvkond, kellele kuningakoda läheneda üritab, ei pane Harryle pahaks tema kahte isiksust - peolooma ja tõsist sõjaväelast.

Prints ei ole teinud saladust soovist Afganistanis oma riiki teenida. Aastal 2008 püüti tema asukohta ja tegevust Afganistanis iga hinna eest varjata ja kui see ometi välja tuli, toodi Harry kiiruga ära.

Kuigi Harry on troonipärimisjärjekorras isa prints Charlesi ja vanema venna Williami järel alles kolmas, on ka tema siiski avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all.

Ta tunnistas 17-aastaselt, et on kanepit suitsetanud, ning õige pea sai temast Londoni uhkete ööklubide püsikunde. Tema vägitükkidesse suhtuti muigega kuni 2005. aastani, kui ta vallandas skandaali, minnes kostüümipeole natsimundris.

See ähvardas tõkestada tema pääsu sõjaväkke, kuid ta palus vabandust ja teenis aastail 2007 kuni 2008 Afganistanis.

Järgmisel aastal kannatas tema maine taas, kui tuli välja 2006. aastal tehtud video, kus ta kasutas pakistanlaste kohta halvustavat sõna "Paki".

Sellest ajast saadik on ta üritanud oma mainet siluda. Tema ringreis Kariibi merel vanaema kuninganna Elizabeth II troonileasumise 60. aastapäeva puhul tõi talle ohtralt kiitust. Samuti esindas ta kuningannat olümpiamängude lõputseremoonial, mis on tema seni silmapaistvam kuninglik kohustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles