Draama uus kuraator seab fookusesse hea teatri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iir Hermeliin.
Iir Hermeliin. Foto: Artur Sadovski

Tänavusel festivali Draama lõpupeol laupäeva hilisõhtul Tartu klubis Kink Konk tegi peakorraldaja Margus Kasterpalu teatavaks, et järgmisel aastal on festivali kuraator teatrikunstnik Iir Hermeliin.

Iir Hermeliini sõnul seab ta fookusesse hea teatri. Lähemal ajal lubas ta panna oma mõttekaaslastest kokku loomenõukogu, kelle arvamust arvestades koostab ta mõne kuu pärast Draama 2013 põhiprogrammi.

Rahvusvaheline žürii eesotsas USA näitleja ja lavastaja Nils Riessiga tegi Draama lõpupeol teatavaks samal ajal selle festivaliga toimunud Balti teatri festivali auhinnad: suurepärane lavastajatöö – Läti Rahvusteatri «Lõpp»; suurepärane muusikaline kujundus – Läti Pilditeatri «Luuleliblikas»; suurepärane ansamblimäng – Eesti Draamateatri «Õitseng»; suurepärane visuaalia – Läti Rahvusteatri «Lõpp»; parim lavastus – Ugala «Mee hind».

Täna Sadamateatris teatribändide suurkontserdiga lõppeva Draama 2012 eelarve oli ühtekokku 160 000 eurot, millest 100 000 eurot on kultuurkapitali ja 27 000 eurot Tartu linna toetust. Ülejäänud osa pidi kogunema omatulust.

Lavastusi oli festivali Draama ja ühtaegu sellega toimunud Balti teatri festivali programmis kokku 26 ja lisaks näitlejate aktsioonid. Etendusi anti kokku 37, näitlejate aktsioonid Tartu Uues Teatris ja Athena kultuurikeskuses peale selle. Pileteid müüdi nende vaatajatele umbes 6000, kusjuures siia on umbkaudu arvestatud tänaste etenduste «Lillede keel» ja «Piip ja Tuut köögis» ning teatribändide festivali pääsmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles