Eesti Loto: raha jääb välja võtmata igal sajandal võitjal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotopileteid ei saa kella 22-ni osta.
Lotopileteid ei saa kella 22-ni osta. Foto: SCANPIX

Eesti Loto juhatuse liikme Heiki Kranichi sõnul võidab müüdud arvloto piletitest iga kuu umbes 130 000 piletit ning võit jääb välja võtmata ligikaudu igal sajandal.

«Näiteks juulikuu jooksul kanti aegunud ehk kolme kuu jooksul väljavõtmata võitude hulka 22 235 eurot,» rääkis Kranich. «Enamasti on tegu väiksemate võitudega, sest kui suur võit on jäänud välja võtmata, on Eesti Loto ise sellest meedia vahendusel teavitanud ning palunud inimestel oma pileteid kontrollida.»

Kranichi sõnul ei võeta võite välja, sest pilet küll ostetakse, aga seejärel kas unustatakse või kaotatakse. «Tegelikult on lotopileti puhul tegemist samuti (potentsiaalse) rahaga ning seda tasuks hoida sama hoolikalt kui rahakupüüre,» ütles Kranich.

Eesti Loto ei ole siiani tuvastanud ühtegi juhtumit, kus terminal oleks täiesti korras ja vigastusteta pileti lugemata jätnud. «Jah, kui pilet on vigastatud või tõepoolest asetatud skannerisse valesti, võib lugemine ebaõnnestuda, kuid alati annab terminal sellisel juhul veateate,» selgitas Kranich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles