Taliban ähvardas mõrvata prints Harry

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry Apache kopteril.
Prints Harry Apache kopteril. Foto: SCANPIX

Afganistanis sissisõda pidav islamiliikumine Taliban ähvardas tappa riigis kopteripiloodina teenima asunud Briti printsi Harry.

«Anname oma parima prints Harry tapmiseks,» märkis Talibani esindaja Zabihullah Mujahid, kelle sõnul on kavas prints Charlesi ja printsess Diana noorim poeg tappa Lõuna-Afganistani tulises Helmandi provintsis, kus asub ka Harry kodubaasiks olev Camp Bastion, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Meie jaoks pole oluline tema röövimine. Me võtame ta sihikule ja tapame,» lisas Mujahid, kes lubas tappa kõik, kes Afganistanis nende vastu võitlevad.

27-aastane Harry, kes on sõjaväes pälvinud kapten Walesi hüüdnime, käis Afganistanis ka 2007. aasta lõpus ja 2008. aasta alguses oma sõjaväelasetööd tegemas. Siis oli ta aga kõigest kümme nädalat kestnud teenistuse järel sunnitud kodumaale naasma, kuna info tema asukohast lekkis enneaegu avalikkuse ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles