Linnarahvas kogunes Musumäele kevadet tervitama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Täna võeti Musumäel juba 38. aastat järjest vastu kevade saabumist ning külmast ja hallist ilmast hoolimata meelitas see sündmus suure hulga inimesi kokku.


Kombekohaselt mängis kevade tervituseks Politseiorkester ja laulsid mitu koori ning karjasepasunatega puhusid kevadetervituse Toivo ja Toomas Luhats.

Kevade vastuvõtu peakorraldaja Tiina Mägi nimetas oma tervituskõnes Musumäele kogunenud linnarahvast «õigeteks inimesteks». Just arutasime, et kuidas määratleda neid inimesi, kes igal aastal siia kevadet vastu võtma tulevad. Ja üks hea inimene mu kõrvalt ütles: siia tulevad õiged inimesed. Nii et, olge tervitatud, õiged inimesed!» lausus Kodulinna maja perenaine.

Seejärel tervitas traditsiooni kohaselt kevadet ja linnarahvast Tallinna linnapea. «Täna saabus lõpuks meie kauaoodatud kevad. Meie elu on sel kevadel keerulisem, kui see oli varasematel aastatel. Igal kevadel on oma rõõmud, igal kevadel on oma mured. Nii nagu need asjad elus ikka käsikäes käivad,» lausus Edgar Savisaar.

Linnapea kutsus inimesi üles üksteisega rohkem arvestama ja peatselt saabuvatest ilusatest kevadilmadest rõõmu tundma. «Ole sa, kena kevade, Tallinna rahva poolt tervitatud. Ja palju päikest ja sära teile kõigile!» soovis linnapea lõpetuseks.

Seejärel suundus Savisaar Kodulinna majja, kus toimub vestlusring «Tallinn sellel kevadel», kuhu on peale tema kutsutud ka kõik endised Tallinna linnapead.

Tiina Mägi ütles, et ta on viimasel ajal pidanud kuulma etteheiteid, et Kodulinna Majas ei saa enam tantsida. Täna on see viga tema sõnul parandatud ning kell 19.44 algab seal tunniajaline tantsuõhtu ansambliga Piibar. Kevade saabumise päeva lõpetab sealsamas ansambel Indigolapsed oma kell 20.44 algava kontserdiga.

Kõigi tänaste kevadeürituste kava saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles