Lendajate hulk Tartus kahaneb

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Tallinna ja Helsingi lendudel.
Reisijad Tallinna ja Helsingi lendudel. Foto: Graafika: TPM

Tartu regulaarlendudel oli augustis kokku 1215 reisijat, mis on kõige kehvem kuutulemus tänavu. Tippkuudel oli lennureisijaid 2000 ümber.

Estonian Air kogus 360 reisijat, neist 194 lendas Tallinnast Tartusse ja 166 Tartust Tallinna.

Flybe’i lendudel oli 855 reisijat, neist 468 lendas Helsingist Tartusse ja 387 Tartust Helsingisse.

Oma osa selle kehva tulemuse kujunemisel andis asjaolu, et mõlemad Tartust lendavad firmad hõrendasid suvel graafikut ja teavitasid sellest ka kliente. Viide oli seejuures madalseisule müügiarvudes.

Flybe’il oli varasema 26 edasi-tagasilennu asemel kuus plaanis 23 lendu. Kõik need ka toimusid.

Estonian Airil oli varasema 27 edasi-tagasilennu asemel kavas 20, neist toimus 17. Seega kummalgi suunal jäi ära kolm lendu. Kolm tehnilistel põhjustel, kolm operatiivsetel põhjustel (näiteks plaaniline hooldus).

«Loodame, et septembris, kui liikumine jälle suurem ja lendude arv ka suurem, läheb vähe paremini,» ütles Juhan-Johhen Ross, kellest nädal tagasi sai Tartu lennujaama juhataja.

Tellimuslendudel oli Tartu lennujaamas augustis üheksa reisijat.

Ross märkis, et väga tagasihoidlike näitajate taustal oli ka üks regulaarlendude absoluutrekord: 23. augustil saabus Helsingist lennuga BE5571/23 Tartusse 64 reisijat. Lennuk oli 68-kohaline ATR 72.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles