Rocki fännid otsustasid liituda

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki korvpallimeeskonna fännid kogunesid esmaspäeva 
õhtul Tartu Ülikooli spordihoone kergejõustikuhalli ning otsustasid registreerida ennast mittetulundusühinguks.
Tartu Rocki korvpallimeeskonna fännid kogunesid esmaspäeva õhtul Tartu Ülikooli spordihoone kergejõustikuhalli ning otsustasid registreerida ennast mittetulundusühinguks. Foto: Kristjan Teedema

Siiani suure sõpruskonnana tegutsenud Tartu Rocki fänniklubi otsustas muuta oma tegevuse ametlikuks ning moodustab enne algavat korvpallihooaega mittetulundusühingu.

Loodav MTÜ peaks andma fänniklubile senisest paremad võimalused suhelda Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi ja ka sponsoritega. «Oli vaja valida, kas minna edasi nii, nagu siiani, või hakkaksid Rocki fännid edaspidi koonduma MTÜ alla,» ütles fänniklubi liige Ave-Gail Kaskla.

Esmaspäeval TÜ spordihoones peetud koosolekul hääletas kohaletulnud kahekümne kolmest inimesest kaheksateist MTÜ loomise poolt, üks oli vastu ning neli jäid erapooletuks. MTÜ nimi, juhatuse liikmed ning põhikiri kinnitatakse järgmisel nädalal.

Plussid ja miinused

«Eks kõige suurem hirm oli see, et need, kes hakkavad seda vedama, võtavad endale nüüd suurema vastutuse, kui see oleks lihtsalt vabatahtliku sõpruskonna juhtimine,» rääkis Kaskla, kelle sõnul on MTÜ loomise mõte olnud juba mitu aastat.

«Paljud ei saanud aru, miks seda vaja on, sest siiani on kõik väga hästi toiminud, aga kui asi on ametlik, saaks ka spordiklubi meid rohkem aktsepteerida,» selgitas Sigrid Lauren, kes on kuulunud korvpallimeeskonna fänniklubisse juba Delta aegadest peale.

«Mõned sponsorid on olnud nõus fänniklubi toetama, aga nad ei saanud seda teha mustalt. Nüüd, kui asi saab ametlikuks, on lootust ka fännitegevuseks rohkem raha saada,» lisas Lauren.

Möödunud hooajal oli fänniklubi liikmemaks kakskümmend eurot ning kõik liikmekaardi omanikud said mängudele soodushinnaga. «Mõnikord sai ka päris tasuta ja peale mängu oli meie ametlikus pubis siider ja õlu Saku poolt tasuta,» ütles Lauren, kelle sõnul kuulus hiilgeaegadel fänniklubisse üle saja inimese, kuid just viimastel aastatel on liikmeskond kõvasti vähenenud.

Huvi kasvab

Peagi algava hooaja eel on aga fännide huvi taas suurenema hakanud. «Ootused on suured juba tänu sellele, et Rocki nimi tagasi tuli,» ütles Lauren.

«Näha on mitu positiivset sammu, alates meile armsa nime tagasitoomisest kuni selleni, et kõik leegionärid on olemas ja hästi varakult on hakatud hooajaks valmistuma,» lisas Kaskla ning kinnitas, et uue hooaja eel on fännid väga positiivselt meelestatud.

Esimene võimalus fännidel uuenenud Rocki Eestimaa pinnal mängimas näha on septembri viimasel nädalavahetusel, kui Rakveres peetakse Balti liiga karikaturniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles