Laitses 21 koera hüljanud naine peeti kinni

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laitses leiti 21 hoolitsuseta ja nälga jäetud koera.
Laitses leiti 21 hoolitsuseta ja nälga jäetud koera. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Pühapäeval Laitsest leitud 21 hüljatud koera omanik peeti esmaspäeval kinni, tegemist on 32-aastase naisega.

Politsei põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles, et naist kahtlustatakse loomade julmas kohtlemises, kuid uurimise huvides pole võimalik kahtlustatava kohta täpsustavat infot anda, vahendab Õhtuleht.

Facebookis on juhtumiga seoses sõna võtnud ajakirjanikust loomakaitsja Heiki Valner, kes süüdistab politseid ja prokuratuuri, kelle käsul tuli loomade kiirabil loovutada koerad Tallinna loomade varjupaigale.

Valneri sõnul oli probleemiks see, et prokuratuurile ei sobi loomade kiirabi poolt väljastatav tõend koerte tervise kohta, mistõttu vaevatud loomad tuli transportida ruumikitsikuses vaevlevasse varjupaika, kuid politsei teatel tehti seda seetõttu, et Tallinna linnal on varjupaigaga leping ja politsei pöördub loomadega seotud juhtumite korral seega just varjupaiga poole.

Politsei ja loomakaitsjad leidsid eelmisel pühapäeval Laitsest 21 hoolitsuseta ja nälga surema jäetud koera, kellest kaks olid päästjate saabudes juba surnud ja öösel suri veel kolm kutsikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles