Jüri Saar: Supilinna kaabakad ja kääbikud

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Käisin eile jälle Herne tänaval. Üleeile käisin ka. Maja number 45 on päris kena, ilusam kui mõnigi maja Supilinnas. Olen seda maja vaatamas käinud õige mitu korda, kirjutanud sellest, et maja mõõdud ei vasta lubatule, linna ettekirjutus ehitus peatada on mõjuta jäänud, ja ka sellest, et arendaja peab krundile kehtestatud planeeringut ebamõistlikuks ning kõrvaltvaatajatele jääb arusaamatuks, miks tühise lisameetri pärast kiusu aetakse.

Tartu Postimehe lugeja teab juba kevadest saadik, et niisugust maja ei tohiks Supilinnas olla. Tartu linnaametnikud ei ole lehelugejast vähem informeeritud, kuid ometi see maja kerkis jõudsalt.

«Kaabakad,» võis ju mõni ametnik mõelda Herne 45 maja ehitaja Gert Roosaare tüüpi arendajatest. Kuid sellel on niisama vähe mõju kui senistel ettekirjutustel (tükki neli) ehitus peatada ja ühel 1300 euro suurusel väärteotrahvil, mis tehti viimaks augusti alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles