Kivirähk: Eesti inimesed on poliitiliselt liiga passiivsed

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk.
Juhan Kivirähk. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvahelise demokraatiapäeva puhul Eesti elu parandamise teemal sõna võtnud sotsioloog Juhan Kivirähk ütles, et rahvas on poliitiliselt passiivsem kui võiks, kuna paljudel ei jää töörabamise kõrvalt muuks eriti aega.

Ta leidis, et Eesti inimesed on passiivsed poliitikas osalema ning just seetõttu ongi Eesti Economisti uurimuse kohaselt mittetäieliku demokraatiaga riik, vahendab ERR Uudised.

Kivirähk möönab, et seda võib mõista – paljud käivad nii mitme koha peal ja välismaal tööl, et demokraatia viljelemiseks jääb valdavalt uneaeg.

«Tegelikult rahvas üsna kergesti annab oma volitused ära – kõik näevad hea meelega, et las Ansip ja Ligi näevad seal vaeva ja ajavad seda riigieelarve-asja ja Euroopa-asja,» kirjeldas sotsioloog ja lisas, et tegelikult peab selleks ka riigivõim vaeva nägema, et rahvas tuleks ja enda tahet väljendaks.

«Väga suur osa massist jätab oma arvamused väljendamata ja hakkab seda tegema siis, kui on juba hilja,» lisas Kivirähk ja märkis, et siis tullakse tõesti juba tänavatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles