Mihkelson: Euroopal on koos olemisele vähe alternatiive

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Praeguses keerulises maailmas, ülimalt suurte ohtude keskel on Euroopal väga vähe alternatiive koos olemisele, ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Möödunud nädalal rääkis Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso ideest moodustada midagi Euroopa Ühendriikide laadset, Mihkelson ütles ETV saates «Välisilm», et Euroopa rahvaste üksmeelsest elust on unistatud juba mitusada aastat, vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul seisab Euroopal ees aga kolme küsimuse lahendamine: tahetakse, et majandus oleks ühtsemalt reguleeritud ja ühisturg toimiks piiranguteta, samas soovitakse, et valitsused oleksid demokraatlikud ning kolmas ja suurim probleem on solidaarsus.

«Solidaarsus, millest on palju räägitud, on palju noorem nähtus kui rahvusriikide enda ajalugu ja rahvaste identiteedid, uidas neid kõike kolme kokku panna /.../ on päris paras pähkel,» nentis ta.

«Eestil on täna mõnes mõttes väga hea olukord - me ei ole kunagi varem olnud osalised selles suures poliitilises situatsioonis, kus meil on võimalus tuleviku Euroopat kujundada, kui liitusime Euroopa Liiduga, oli väga palju ette antud, aga täna on Euroopa muutumas küllalt kiiresti ja lähematel aastatel väga palju räägitakse ja tehakse selleks, et Euroopat muuta,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles