Mihkelson: väliskomisjon on endiselt avatud dialoogiks Vene kolleegidega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigikogu väliskomisjoni esimehe, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Marko Mihkelsoni sõnul on komisjon endiselt avatud parlamentaarseks dialoogiks oma Venemaa kolleegidega.

Mihkelson ütles Postimehele Venemaa riigiduuma väliskomisjoni visiidi edasilükkumist kommenteerides, et ainult läbi dialoogi ja otsekontaktide on võimalik leida lahendusi probleemidele, mis Eesti-Vene suhetes on.

«Meie sõnum on selge ja ühene nagu ka mais, kui ma kohtusin Moskvas [riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei] Puškoviga, ja juulis, kui me kohtusime ülemkoja väliskomisjoniga, et riigikogu väliskomisjon peab dialoogi tähtsaks ja on selleks avatud. Ma ei näe teisi viise, kuidas on võimalik erinevatele küsimustele lahendusi leida, kui kohtumisi ei toimu,» lausus ta.

Mihkelson lisas, et ametlikku teadet riigiduuma väliskomisjoni visiidi edasilükkamise kohta pole riigikogu komisjon saanud.

Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov ütles täna Interfaxi teatel, et komisjoni novembrisse kavandatud Tallinna visiit lükkub edasi ajale, kui «pooled naasevad üksteisemõistmise juurde piirilepingu küsimuses».

Suvel kohtus riigikogu väliskomisjon Venemaa föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega. Mihkelson ütles toona, et komisjonide kohtumine näitab, et dialoog Venemaaga on pärast kuus aastat kestnud vaikelu Eesti initsiatiivil taastumas. Väliskomisjonide liikmed kinnitasid kohtumisel tema sõnul ka soovi, et edaspidi hakkaksid taolised kohtumised toimuma taas regulaarselt nagu aastatel 2003-2006, mil kohtuti kord aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles