Riigikogu hoogtööesmaspäev kestis seitse tundi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskfraktsiooni saadikud Vilja Savisaar ja Mailis Reps riigikogu suures saalis.
Keskfraktsiooni saadikud Vilja Savisaar ja Mailis Reps riigikogu suures saalis. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esmaspäevased istungid, mis seni kestsid tihti vaid tunnikese, venivad nüüd hilistesse õhtutundidesse, sest ministritel tuleb vastata Keskerakonna arvukatele arupärimistele. Eile kulus ministritel neile esitatud arupärimistele vastamiseks seitse tundi.

Veebruari lõpus esitasid Keskerakonna saadikud pealinna valimiskorra muutmist takistada püüdes rekordilise arvu arupärimisi, näiteks 19. veebruaril andsid keskerakondlased üle 86 arupärimist. Nüüd on kätte jõudnud vastamisetund.

Näiteks täna tuleb ministritel vastata 29 arupärimisele. Keskerakondlasi huvitab nii rahvastikuministri büroo mõttekus, Kuressaare politseimaja, pensionäride turvalisus kui ka peaminister Andrus Ansipi kunagised teod. Kell 15 alanud istung lõppes kella 22 paiku.

Eelmisel esmaspäeval vastasid ministrid viie tunni jooksul 17 arupärimisele.

Kokku jõudsid keskerakondlased veebruaris riigikogu istungit venitades esitada kolme istungi alguses 136 arupärimist. Ilmselt kestavad parlamendi hoogtööesmaspäevad 13. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles