Soovolinik: töökoormus kasvab, aga raha juurde ei anta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Sepper
Mari-Liis Sepper Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Soolise võrdõiguslikkuse volinik Mari-Liis Sepper ütles, et tema tööpõld on viimastel aastatel mitu korda laienenud, kuid lisaraha ega uusi töötajaid voliniku institutsiooni juurde tekkinud pole.

Sepper rääkis «Aktuaalses kaameras», et alates 2009. aastast on voliniku poole pöördujate arv igal aastal kahekordistunud, kuna võrdse kohtlemise seaduse vastuvõtmisega laienesid oluliselt voliniku ülesanded.

«Seni ei ole ühtegi eurot eelarvele lisaks tulnud, aga töökoormus ja ülesannete ring on mitmekordistunud,» selgitas Sepper, miks kaebustele vastamine kohati venima jääb.

«On konkreetne töökoormuse kasv olnud ja ressurssi ei ole juurde antud, kuigi läbirääkimised on igal aastal toimunud; erinevad valitsusametnikud teavad, milline see situatsioon on – kõik, kes seda valdkonda teavad, teavad, et volinik on alarahastatud,» kirjeldas Sepper ja lisas, et 1-2 inimest ei suuda igapäevaselt 10 inimese tööd teha.

Volinik märkis, et saab 358 pöördumist aastas, millest 90 on konkreetsed kaebused ja seda arvestades pole paha tulemus, kui 90 kaebusest neli jääb pikema vastuseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles