Loengusarjas esinevad eurosaadikud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam
Tunne Kelam Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tartu Ülikooli Euroopa kolledž alustab sel nädalal europarlamendi saadikute loengute sarja, kus üles astuvad kõik kuus Eestist valitud rahvaesindajat.

TÜ Euroopa kolledži direktori Kristiina Tõnnissoni sõnul on uue loengusarja eesmärk analüüsida tänase Euroopa Liidu olukorda ning väljakutseid, võrreldes seda algselt paika pandud eesmärkide ja ideaalidega. «Seetõttu on väga huvitav kuulda Euroopa Parlamendi Eesti saadikutelt otse nende nägemust Euroopa Liidus ja Euroopa Liiduga toimuvast. See on otsene ja vahetu kontakt meie häälega Brüsselis,» ütles Tõnnisson ülikooli pressiesindaja vahendusel.

Sari koosneb kuuest loengust ning iga loengu viib läbi üks Euroopa Parlamendi Eesti saadik. Sarja avab 21. septembril kell 14.30 Tartus Lossi 36-103 ruumis Tunne Kelam, kes arutleb teemal «Euroopa lõimumine – edasi minevikku?»

Kelami sõnul on praegune Euroopa Liidu rõhuasetus suunatud pigem seniste saavutuste säilitamisele kui dünaamilisele edasiminekule. Tema hinnangul on Euroopa Liidu jätkuvad valupunktid ebapiisav tootlikkus, nõrk konkurentsivõime maailmaturul ja aeglane innovatsioon. Nii tõstatubki küsimus – kuhu nüüd, kas edasi tulevikku või edasi minevikku?

Sarja teine loeng toimub 2. novembril Tallinnas Tartu Ülikooli esinduses, kus kõnelejaks on Vilja Savisaar-Toomast.

Rohkem infot loengusarja kohta leiab TÜ Euroopa kolledži kodulehelt http://ec.ut.ee/ec.

Soovist loengut kuulama tulla palub kolledž teada anda hiljemalt kaks päeva enne loengut Laura Roobile (laura.roop@ut.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles