Politsei leidis koduvägivalla sündmuspaigalt laetud relvad

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Revolver. Pilt on illustratiivne.
Revolver. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Väljakutse peale sündmuspaigale saabunud Rapla politseijaoskonna piirkonnapolitseinik leidis vägivaldse pereisa laetud relvad ja aitas sellega ära hoida peredraama võimalikud traagilised tagajärjed.

Kui Rapla politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kristel Proos selle aasta suve hakul koolis loenguid pidamas käis, jõudis temani info, et kohalikus vallas elab pere, kus mees aeg-ajalt tülitseb oma elukaaslasega. Koolirahva mure oli selle võrra suurem, et pere mured jõudsid kooli just koos lapsega.

Koolist saadud infot kontrollides, tuvastas politseiametnik, et pereisa ei kuritarvita alkoholi, vaid tema agressiivsuse puhangud on põhjustatud enamasti elulistest probleemidest. Lisaks sai ametnik teada, et mehel on relvaluba ja et tal on ka kodus relvad. Hinnates olukorda, otsustas piirkonnapolitseinik peret nii pea kui võimalik vaatama minna.

Kahjuks sai politsei vahetult enne planeeritud visiiti väljakutse samasse perre, lahendama peretüli.

Väljakutsele läinud Proos ja teised politseiametnikud leidsid eest mehe, kes hoidis jõuga oma elukaaslast kinni. Olukord lahendati rahumeelselt ja vägivaldse mehe suhtes algatas politsei kriminaalmenetluse. Kuid sellega asi ei piirdunud.

Teades, et vägivallatsejal peaksid kodus olema ka relvad, otsustati üle kontrollida ka nende seisukord. Ootamatult selgus, et mehele kuulunud kaks relva olid kontrollimise hetkel laetud, mis on tõsine relvaseaduse nõuete rikkumine. Politseiametnikud võtsid ohtlikud tulirelvad hoiule.

Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus tõstab esile piirkonnapolitseiniku head otsustusvõimet ja tegutsemist tõsise õigusrikkumise lahendamisel.

«Oleme kõik kursis, et Eestilegi ei ole võõrad põhjanaabrite peretülid, kus lähisuhtevägivald võib kasvada millekski hullemaks,» rõhutas asja tõsidust Rapla politseijuht. «Mul on hea meel, et kohalikud usaldavad politseid ja annavad oma muredest teada.»

«Hea meel on ka tõdeda, et meie politseinikud näevad kogukonna probleeme laiemalt ja teevad nende lahendamiseks koostööd, mitte ei keskendu ainult väljakutsetele ega nokitse omaette,» kiitis Ruus nii kogukonda kui ka politseiametnikke.

Lähisuhtevägivald on jätkuvalt üheks oluliseks probleemiks meie ühiskonnas ja seetõttu ei tohiks sellised juhtumid jääda tähelepanuta. Kindlasti tuleb sellistest juhtumitest informeerida ka politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles