Lastetoetuste tõstmisele kulub 20-22 miljonit eurot aastas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Koalitsiooni töörühmas täna kokku lepitud lastetoetuste reform nõuab 2015. aastast täies mahus rakendudes riigieelarvest hinnanguliselt 20-22 miljonit eurot aastas.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv esimees Margus Tsahkna ütles Postimehele, et kui algselt soovis Reformierakond lastetoetust tõsta vaid suhtelises vaesuses elavatel peredel, siis praeguseks saavutatud kokkuleppe kohaselt tõuseb lastetoetus ka kõigil teistel, kelle peres kasvab kolm või enam last.

Tsahkna sõnul tõusevad toetused ilmselt järk-järgult alates järgmise aasta 1. juulist, kuid lõplikult hakkavad muudatused kehtima 2015. aasta alguses. Kokku nõuab lastetoetuste reform 2015. aastal riigieelarvest tema sõnul hinnanguliselt 20-22 miljonit eurot.

Koalitsioonierakondade kokkuleppe järgi tõuseb suhtelises vaesuses elavate ühe lapsega perede lastetoetus 19,18 eurolt 38,36, kahe lapsega peredel 76,72 ning kõigil kolme ja enama lapsega peredel 57,54 eurolt 95,9 euroni kuus.

Lisaks pidas töögrupp vajalikuks tõsta kolmikute sünni puhul makstavat ühekordset sünnitoetust enam kui kolm korda 3000 euroni. Samuti lepiti kokku, et lisanduvaid lastetoetusi ei arvestata enam toimetulekutoetuste määramisel.

Võimuerakondade teatel mõjutavad muudatused kokku ligi 70 000 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles