Tõnis Kõiv: pension tõuseb kindlasti. Miks?

, riigikogu liige, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Erakogu

Riigieelarvesse laekus tänavu esimese kuue kuuga 3,12 miljardit eurot, mis on 50,2 protsenti selleks aastaks planeeritud tuludest. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on laekumised riigieelarvesse kasvanud ligi 60 miljoni euro võrra.

 Kui majandusbuumi ajal kasvas eelarve 10–15 protsenti aastas, siis nüüd on hea, kui kasv on umbes kuus protsenti aastas. Tänu Eestis aetud mõistlikule eelarve- ja majanduspoliitikale saame koostada järgmise aasta eelarve suuremate tuludega kui selle aasta oma. See tähendab, et on olemas teatud ruum kulutuste kasvatamiseks, sh palgatõusuks.

Ajalehtedest ja raadiost, televiisorist ja internetist on pidevalt lugeda, kuulda ja näha erinevate elualade esindajate palgatõususoove, lausa nõudmisi. Õpetajad on juba aasta algusest elanud suureneva palga ootuses. Riigikogus ja omavalitsustes on toimunud arutelud ja otsustamised koolivõrgu korrastamise üle, mitmeid tavapäraseks saanud olukordi on muudetud või plaanitakse muuta, et me suudaksime õpetajatele uuest aastast kõrgemat palka maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles