Järelevalve tuvastas kahel Tallinna mänguväljakul tõsise rikkumise

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak. Foto on illustratiivne.
Mänguväljak. Foto on illustratiivne. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tehnilise Järelevalve Amet kontrollis Eesti suuremates linnades 20 avalikku mänguväljakut, et hinnata nende ohutust ja korrashoidu. Kui üldiselt oli mänguväljakute olukord hea, siis Tallinnast avastati kaks tõsist rikkumist.

Kõige tõsisem ja ohtlikum  tuvastatud puudus oli seotud ühe Tallinna linnas asuva mänguväljaku kiigesüsteemi ohualaga, kus ohuala piiridesse jäi mänguväljakut ümbritsenud teravate ogadega metallpiirdeaed. Ohust teavitati mänguväljaku omanikku, kes esmase ohu kõrvaldamiseks eemaldas kiige ning seejärel muutis atraktsiooni asukohta.

Teine tõsisem puudus tuvastati samuti Tallinnas, kus ronimisatraktsiooni ronimisköie kattekiht oli kasutamise tagajärjel kulunud ning köiest väljaulatuvad metallkiud kujutasid kasutajatele otsest ohtu. Omanik asendas kulunud köie uuega.

20 kontrollitud mänguväljakust 15 olid varustatud kaasaegsete atraktsioonidega ning 5 vanemate, nö vene-aegsete atraktsioonidega. Kontrollitud mänguväljakutest 14 kuuluvad kohalikele omavalitsustele ja 6 korteriühistutele.

Mänguväljakutel tuvastati üksikuid nõuete rikkumisi. Peamisteks probleemideks olid atraktsioonide kulunud ja ohtlikud detailid, hooldamata ja ebaühtlane pinnas atraktsioonide ümbruses ning omaniku kontaktandmetega infosildi puudumine. Omanikud lahendasid kiiresti kõik tuvastatud probleemid.

Ameti hinnangul võiks ohtliku atraktsiooni avastanu teisi kasutajaid hoiatada, näiteks paigaldada ohtliku seadme või väljaku piirdeaia külge teavitava sildi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles