Autovaba päev möödus tervisekõnnil ja rooliski

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise autovaba päeva tähistamine Tartus.
Rahvusvahelise autovaba päeva tähistamine Tartus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu kesklinnas ilmestasid laupäeval, rahvusvahelisel autovabal päeval, Vabaduse puiestee halli asfalti mururibad ja Poe tänava lähedal ka mõned noored puud.

Keskpäeval läks kaubahalli vastast pargist 10-kilomeetrisele tervisekõnnile ligi 60 igas vanuses naist ja meest, kes astusid Emajõe äärt pidi hoogsal sammul Supilinna poole.

Neid ja tühja Vabaduse puiesteed vaatas imestunult raamatukogu taga olevast parklast liikluseks suletud tänavale keeranud autojuht. Autovaba päeva puhul oli Vabaduse puiestee laupäeval jalakäijate ja jalgratturite päralt hommikul kella 11st kuni pärastlõunal kella kolmeni.

Lapsed said sel ajal liikluslinnakus jalgrattaga õppesõitu teha, liiklusmänge mängida, jalgratta külge ehitatud suures kärus lõbusa tiiru teha või batuutidel hüpata. Peeti ka jalgrattalaata ning soovijad võisid suve viimaseid päikselisi tunde nautida Emajõel sõitvas jõetrammis.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles