Valitsuse eelarvetasakaal paranes

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti valitsemissektori eelarve ülejääk mullu oli täpsustatud andmetel 1,1 protsenti ja võlatase 6,1 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Keskvalitsuse eelarve jõudis pärast kolme järjestikust defitsiidiaastat taas ülejääki, teatas statistikaamet.

Täpsustatud andmetel oli valitsemissektori koondeelarve ülejääk Maastrichti defitsiidikriteeriumi arvetustes 2011. aastal 182,4 miljonit eurot.

Võrreldes märtsis avaldatud esialgsete andmetega täpsustusid kõige enam Euroopa Liidult laekunud toetuste tulud, mis mõjutasid positiivselt nii keskvalitsuse kui ka kohalike omavalitsuste tulude ja kulude suhet.

Andmete täpsustumise tulemusel ületasid keskvalitsuse tulud 2011. aasta lõpus kulutusi 14,8 miljoni euro võrra. Kohalike omavalitsuste sektori ülejääk oli 20,5 miljonit eurot ning sotsiaalkindlustusfondide eelarveülejääk jäi samaks (147,1 miljonit eurot).

Valitsemissektori konsolideeritud võlg (nn Maastrichti võlg) oli 974,8 miljonit eurot, millest 55 protsenti moodustasid kohalike omavalitsuste ja 45 protsenti keskvalitsuse kohustused. Sotsiaalkindlustusfondide võlg moodustas koguvõlast alla 1 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles