ERR: Signe Kivi püüab selgitada enda umbusaldamise põhjust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi
Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi Foto: Peeter Langovits

Kunstiakadeemia (EKA) rektor Signe Kivi ütles, et kohtub sel nädalal kooli nõukogu liikmete ja üliõpilastega, et selgitada välja, miks talle umbusaldust avaldati.

«Mu soov on saada põhjalikku tagasisidet, mis on olnud nõukogu umbusalduse põhjus ning kas ja kuidas me saame edasi minna,» vahendab ERR Uudised Kivi sõnu.

Tudengite hinnangul on Kivi küll tegutsenud oma parima äranägemise järgi, kuid sellest hoolimata on ta riskinud, kasutades meetodeid, mis ei ole end õigustanud ja seetõttu kaotanud usaldusväärsuse rektorina.

Kunstiakadeemia üliõpilasesindus esitas möödunud teisipäeval toimunud EKA nõukogu istungil ettepaneku viia läbi rektori umbusaldushääletus, mis võeti ka ühehäälselt päevakorda.

Kivi umbusaldamist toetas 14 liiget, kuus oli vastu, üks liige puudus ja üks oli erapooletu ning umbusaldamine kukkus napilt läbi; EKA eetikakoodeksist lähtuvalt ei saanud üliõpilasesindus umbusaldamise täpseid põhjuseid avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles