Turvafirma juhatas politsei kaablipõletajateni

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaablivargused on Eestis sagedased ning siiani pole head rohtu nende vastu leitud.
Kaablivargused on Eestis sagedased ning siiani pole head rohtu nende vastu leitud. Foto: Liis Treimann

USS Security patrull pidas pühapäeva õhtupoolikul Kohtla-Järvel kinni isiku, kes põletas ilmselt varastatud sidekaablit. Juhtumit uurib edasi politsei.

Pühapäeval kell 16.47 sai USS teate, et Kohtla-Järvel Spordi tänavas kaevab üks mees midagi raudtee ääres. Sündmuskohale kiirustanud patrull leidis eest mitu asotsiaalse välimusega isikut, kes siiski kaevamisega ei tegelnud, vaid otsisid raudtee äärest maas vedelevat vanametalli.

Lahkuma asutades märkas patrulli turvatöötaja, et läheduses asuvate varemete vahelt tuleb suitsu. Asjaolude kontrollimisel selgus, et kaks meest põletasid seal suuremat kogust kaablit.

Ühel meestest õnnestus põgeneda, kuid teise pidas turvatöötaja kinni ja selgus, et tegemist oli vana tuttavaga, kelle sama turvatöötaja oli kaablivarguselt tabanud mai keskel.

Kinnipeetu väitis, et oli leidnud kaablid oma isa talust, kus need olevat olnud maasse kaevatud. Koos politseiga sündmuskohale kutsutud Elioni esindaja aga tunnistas, et tegemist on nende ettevõtte sidekaablitega.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles