«Muutu enne, kui sa pead muutuma»

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilvetehnoloogia reklaam.
Pilvetehnoloogia reklaam. Foto: SCANPIX.

Just seda General Electric'i pikaajalise juhi Jack Welchi tsitaati kasutas Atea sügisfoorumil Hewlett Packardi juhtivkonsultant Lääne-Euroopa regioonis Marko Tamminen, rääkides ettevõtete pilvetehnoloogiale üleminekust.

«Tehnoloogia areneb aina kiiremini ning iga suurema nihkega muutuvad ka kehtivad ärimudelid,» ütles Tamminen oma esitlusel.

«Infotehnoloogia on muutumas üha enam teenusepõhiseks ning tahes-tahtmata tuleks ettevõtetel pilvetehnoloogiaga harjuda.  Tarbijad ei taha tingimata omada riistvara ega tarkvara ning seda hooldada, nad soovivad lihtsalt mingit konkreetset teenust endale sobivatel tingimustel tarbida,» väitis ta.

Tammineni arvates peavad ettevõtted ja organisatsioonid muutustega kaasa minema ning eriti kiirelt peavad reageerima nende IT-osakonnad.

«Siduda tuleb traditsioonilist IT-d, privaat-, hallatud- ja avalikke pilvi, paljuräägitud teenuste virtualiseerimine on alles üks samm ettevõtte pilve viimisel,» ütles ta.

Pilvetehnoloogiale üleminek hoiab muudab tema sõnul ettevõtete tööd kiiremaks, säästlikumaks ning efektiivsemaks ning lubab töötajatel keskenduda oma tööülesannetele, selle asemel, et kõrvaliste probleemide lahendamise peale aega raisata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles