Lahti tõmmatud tanker pukseeriti ankrukohale

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanker Kyeema Spirit Aegna külje all madalikul.
Tanker Kyeema Spirit Aegna külje all madalikul. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti merepäästekeskuse spetsialist Ivar Treffner kinnitas Postimehele, et tanker Kyeema Spirit päästeti madalikult lahti.

«Ballastvesi pumbati välja, kergitati laeva, tõmmati puksiiridega lahti,» sõnas Treffner. Tema sõnul laev suure hooga madalikule kinni ei sõitnud. «Suhteliselt väikese 3,5 sõlmese kiirusega sõitis, nii et ta oli suhteliselt lihtsalt seal kinni.»

Politsei- ja piirivalveamet kinnitas, et lahtitõmbamisega ei kaasnenud merereostust. Kell 13.38 madalikult lahti tõmmatud tanker pukseeriti ankrukohale laevade ankrualas Aegna saarest idas. Edasisi tegevusi korraldab laeva omanikfirma.

Takistamaks võimaliku reostuse tekkimist tankeri lahtitõmbamisel jälgisid kohapeal olukorda ja olid vajadusel valmis reageerima piirivalvelaevad, ranniku kaitseks tegid kaldal ettevalmistusi päästeametnikud.

Sündmuskohale jäävad esialgu valvesse piirivalvelaevad PVL 101 Kindral Kurvits ja PVL 202 Kati.

Bahama lipu all sõitev lastita tanker Kyeema Spirit sõitis Aegna külje all madalikule eile varahommikul. Kyeema Spirit on ehitatud 1999. aastal, laeva pikkus on 250 meetrit ja laius 44 meetrit. Laeva omanik on Kanada ettevõte Teekay Shipping. Laeva süvis on veidi üle 8 meetri ning veesügavus sündmuskohal on ahtris 8 ja vööris 6 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles