Vägistamiste arv Soome-Rootsi laevaliinidel suureneb

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i Mariella (pildil) kurseerib Helsingi-Mariehamni-Stockholmi liinil.
Viking Line'i Mariella (pildil) kurseerib Helsingi-Mariehamni-Stockholmi liinil. Foto: Wikimedia

Vägistamiste arv Soome ja Rootsi vahel kurseerivatel reisilaevadel suureneb, Stockholmi politseil on tänavu andmeid juba 17 taolise juhtumi kohta.


Stockholmi politsei komissar Patrik Ungsäter rääkis YLE-le, et alates 2007. aastast on reisiparvlaevadel registreeritud umbes sada vägistamisjuhtu.

Tänavu on saadud teateid 17 taolise juhtumi kohta ja see on kaks korda enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Politsei ei oska öelda, miks vägistamiste arv on suurenenud. Näib, et alkohol on muutunud laevadel kättesaadavamaks ja seda lausa määritakse klientidele kaela, kirjutab YLE.

«Kõik ohvrid on olnud purjus, mõned isegi väga,» ütles Ungsäter.

Olukord pole teistsugune ka Soome linnas Turus. Eelmisel aastal sai politsei vägistamiste kohta 8 avaldust, tänavu on neid juba neli.

Ahvenamaa pealinna Mariehamni kohta YLE-l andmeid pole.

Laevafirmade oletuse põhjal võib vägistamiste sagenemist põhjendada reisijate arvu suurenemisega.

Praeguse seisuga reisib Soome-Rootsi liinidel 12 miljonit inimest aastas. Laevadel sõidab oletatavasti ka selliseid inimesi, kes otsivad sealt omale ohvreid.

Laevadel vägivallatsenud inimesed tabatakse aga üsna ruttu. Viking Line'i juhi Jan Kåströmi sõnul jääb üheksa kurjategijat kümnest turvakaamerate vaatevälja ja nad antakse sadamas politseile üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles