Tööturuameti juht teenis pea poole rohkem kui alluvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuamet paneb sel aastal pillid kokku ja annab kõik ülesanded Töötukassale.
Tööturuamet paneb sel aastal pillid kokku ja annab kõik ülesanded Töötukassale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööturuameti peadirektori Tiina Ormissoni palk tõusis mullu aasta varasemaga võrreldes 13 protsenti, küündides üle poole miljoni krooni.

Erinevalt mõnedest teistest palgaandmed avalikustanud ametist on tööturuameti juhi palk tema alluvatest aga silmatorkava suurusjärgu võrra kõrgem.

Nii teenis Ormisson mullu 504 000 krooni palka, mis tegi tema kuutasuks 42 000 krooni. 2007. aastal sai ta palka 446 000 krooni.

Sissetuleku suuruse poolest järgnesid talle tööhõiveprogrammi juht Kersti Karileet ligi 390 000 kroonise ning osakonnajuhataja Viive Suvi ligi 370 000 kroonise töötasuga, teiste alluvate palk oli aga juba ameti juhist vähemalt poole võrra väiksem. 

Tiina Ormisson ütles Postimees.ee'le, et ta ei oska palgaerinevust kommenteerida, sest ta saab palku määrata vaid nende eelarvevõimaluste raames, mis talle kasutada on antud. Tema enda palga kinnitab sotsiaalminister. «Samas on mitmete väiksemate ametite juhtidel asetäitjad, minul aga asetäitjaid pole, tõenäoliselt seetõttu ongi palgaerinevus nii suur,» märkis Ormisson.

Tema sõnul toimus tööturuametis klienditeenindajate suurem palgatõus 2006. aastal, teistel aastatel on vastavalt võimalustele püütud korrigeerida teistel tasemetel töötavate inimeste palku. «Meie palgapoliitika on selline, et me ei hoia raha eri preemiate jaoks, vaid kinnitame kogu palgafondi palkadena,» lisas ameti juht.

«Kui mina ametisse tulin, siis oli sel kohal üks palganumber olemas ja minister on ühe korra seda muutnud,» lisas Ormisson oma palga kohta.

Näiteks veterinaar- ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli palk oli mullu peaaegu samal tasemel tema kolme asetäitja palgaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles