Linnuvaatleja leidis peata hirve

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirv
Hirv Foto: naturephoto.com

Teisipäeva varahommikul Mullutu luhal kurgede sügisrännet jälginud harrastusfotograaf Ainar Unus leidis oma ehmatuseks hirvekorjuse, millel pea ära lõigatud.

Seda, et loom on inimese käe läbi otsa saanud, näitasid kuulihaav ja sisselõiked looma tagajalgadel, kirjutab Saarte Hääl.

Juba mitu aastat hobi korras loodusfotosid teinud Ainar Unus ütles, et tema jaoks oli rüvetatud loomakorjuse leidmine metsast uudne kogemus.

«Ilmselt on hirv tapetud nädal-poolteist tagasi,» arvas Unus. Loodusvaatleja nentis, et rebaseid, kes korjuse laiali oleks tassinud, ei paistnud sealkandis olevat. «Üks kährik passis eemal.»

Samuti puudusid laiba juures lohistamisjäljed. Ilmselt nüsiti hirvelt pea trofee saamiseks kohas, kuhu ta kukkus. Küll aga oli näha ATV jälgi. Miks lihakeha vedelema jäeti, võib vaid oletada.

Saarte Hääl teavitas leiust keskkonnainspektsiooni, kel seni Mullutu luhal tapetud hirvest teateid ei olnud. Juhtumi kohta alustati menetlust ning ühendust võetakse piirkonna jahisektsiooni inimestega, kes peavad hirvekorjuse ära koristama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles