Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Birmaga

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet koos oma Myanmari kolleegi Wunna Maungiga.
Välisminister Urmas Paet koos oma Myanmari kolleegi Wunna Maungiga. Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet sõlmis eile USAs New Yorgis Myanmari (Birma) välisministri Wunna Maung Lwiniga diplomaatilised suhted.

Paet ütles kohtumisel, et Eesti tunnustab Myanmari valitsuse samme demokraatlike reformide läbiviimisel ja avatuma ühiskonna loomisel, teatas välisministeerium. Paeti sõnul on Eesti valmis Myanmariga jagama ka oma kogemust demokraatliku õigusriigi ülesehitamisest.

Eesti ja Myanmari välisminister leppisid diplomaatiliste suhete sõlmimise ÜRO 67. peaassamblee avamisel kokku tänavu aprillis.

Alates märtsist 2011, kui sõjaväeline nõukogu andis Myanmaris võimu üle uuele valitsusele, on riigis toimunud suured muudatused. Viiakse läbi reforme, seaduste ülevaatamiseks on loodud komisjon ja vabastatud on poliitvangid. Vahevalimiste tulemusel on parlamendis esindatud ka varem tagakiusatud opositsioon.

Euroopa Liit otsustas aprillis 2012 peatada kõigi sanktsioonide, välja arvatud relvaembargo kehtivus Myanmari suhtes.

 

 


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles