Kohus saatis restoraniärimehe tapja 19 aastaks trellide taha

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenert-Ranner Reva Harju maakohtus
Kenert-Ranner Reva Harju maakohtus Foto: Raigo Pajula / Postimees

Harju maakohus mõistis Kenert-Ranner Reva süüdi restoraniärimees Tiit Kangro mõrvas ja mõistis talle liitkaristuseks kokku 19 aastat vangistust.

Kohus tunnistas Kenert-Ranner Reva (35) süüdi Kangro mõrvamises omakasu motiivil, kehalises väärkohtlemises, samuti kohtus valeütluste ja valevande andmises, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises ning isikliku dokumendi kuritarvitamises.

Karistuse kandmist arvestatakse alates Reva kinnipidamisest mullu 6. detsembrist.

Lisaks mõisteti Revalt välja ühe kannatanu tsiviilhagi osaliselt ja teise kannatanu tsiviilhagi täies ulatuses.

Samuti mõisteti Revalt välja kaitsjatasu, ekspertiiside maksumus ning riigituludesse sundraha esimese astme kuriteo eest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder sõnas, et kohus mõistis Reva süüdi kõigis süüdistuse punktides ning määras karistuseks 19 aastat vangistust, nagu taotles kohtult juhtivprokurör Endla Ülviste. Seetõttu ei ole prokuröril põhjust otsust edasi kaevata.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Reva, endise nimega Kalmer Kirsi, mitmes kuriteos, millest raskeim on omakasu motiivil enda tuttava, 58-aastase Tiit Kangro mõrvamine mullu 3. novembri hilisõhtul või ööl vastu 4. novembrit. Restorani 3 Oliivi omaniku kadumine ilmnes mullu 4. novembri hommikul, kui ta pidi oma restoranis kohtuma sõpradega, kuid ei ilmunud kohale.

Kangro kuulihaavadega surnukeha leiti 27. detsembril Raplamaal Kehtna vallas asuvast veehoidlast.

Eeluurimisel kogutud info järgi ostis Reva päev pärast Kangro surma ehk 5. novembril Tallinnas kaubanduskeskusest järelmaksuga sülearvuti ja mobiiltelefoni, kasutades isiku tõendamiseks Kangrole kuulunud juhiluba ja võltsides tema allkirja.

Samuti üritas Reva võtta 7. novembril pangakontoris Kangro kontolt välja sinna kiirlaenuna kantud 200 eurot, aga lahkus kontorist raha saamata, kui pangatöötajal tekkis kahtlus, et isiku tõendamiseks esitatud juhiluba ei kuulu mehele.

Lisaks süüdistas prokuratuur Reva kehalises väärkohtlemises, kelmuses, varguses, kriminaalmenetluse käigus teadvalt valeütluste andmises, teise isiku nimele välja antud tähtsa isikliku dokumendi kasutamises ning dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises.

Süüdistuse järgi lõi Reva paar kuud varem, mullu 19. septembril Tallinnas Katleri tänaval asuvas korteris 71-aastast meest une ajal puust esemega vastu pead, tekitades talle valu ja kehavigastuse. Seejärel varastas Reva kannatanu korterist väärtesemeid, sularaha ja pangakaardi, millega ta võttis automaadist välja sularaha ja tasus ostude eest. Kokku sai kannatanu varalist kahju ligi 1500 eurot.

Peale selle sai Reva süüdistuse seoses mullu 25. oktoobril politseile antud valetunnistustega, et tema kasutuses olnud sõiduauto GAZ 24-10 ja dokumendid on varastatud. Uurimisel kogutud andmeil oli Reva auto ise ära müünud ja võltsinud müügilepingul sõiduki omaniku, 79-aastase vanaproua allkirja.

Lisaks süüdistas prokuratuur Reva selles, et mullu 17. mail esitas ta Raplas kohaliku kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindajale võltsitud väljavõtte regionaalministri käskkirjast, milles Kenert-Ranner Reva asemel oli trükitud Kalmer Kirsile uueks nimeks Kenerth-Ranner Reva, eesmärgiga saada Kenerth-Ranner Reva nimele uus ametlik dokument – isikutunnistus ja Eesti kodaniku pass.

Politsei pidas Reva kuritegudes kahtlustatavana kinni mullu 6. detsembril ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel 8. detsembril vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles