Liivat tunnustab Tarandit mõttekaaslasena

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Egert Kamenik.

Rahvaliidu europarlamendi valimiste esinumber Anto Liivat tunnustab oma võimalikust kandideerimisest üksikkandidaadina eurovalimistel teatanud Indrek Tarandi astumist kodanikuühiskonna paati.


«Eriti hea meel on mul tõsiasja üle, et olen suutnud olla veduriks, kes esimese kandidaadina rõhutas kodanikuühendustes saadud kogemuse tähtsust, täpsemalt siis vajadust pakkuda inimestele väljundit otsustusprotsessis osalemiseks. Tarandi sarnane probleemipüstitus näitab, et olen õigel teel, kuna on veel inimesi, kes on selle oma südameasjaks võtnud,» kirjutas Liivat oma ajaveebis.

Anto Liivati sõnul oli suurepärane kuulda, et välja on ilmunud mõttekaaslane, kes tähtsustab samuti kodanikuühiskonda.

«Nõustun Tarandiga selles aspektis, et täna on poliitiku elukutse pigem põlatud ja naeruväärne, mitte kodanike auasi. Kindlasti vajab Eesti poliitika iseseisvalt mõtlevaid, avatud meele ja selge silmavaatega inimesi, kes tooksid inimesed taas poliitika juurde,» leidis Liivat.

«Loodan siiralt, et Tarandi kandideerimissoovi tiivustab hea tahe aidata Euroopa Parlamendi liikmena kaasa Eesti kodanikuühiskonna arengule. Hetkel pole veel kättesaadavad täpsed seisukohad, mille eest või kuidas ta Euroopa Parlamendi saadikuna sooviks seista,» lisas Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles