Aivar Rehe: elektrihinna tõus mõjutab elukalliduse indeksit

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehe
Aivar Rehe Foto: Peeter Langovits

Sampo panga juht Aivar Rehe tunnistas, et elektrihinna tõus teeb murelikuks ning tõdes, et see mõjutab Eesti elukalliduse indeksit tuleval aastal, vahendab ERR Vikerhommikule antud intervjuud.

«Minu vaade eilsel konverentsil Äriplaan 2013 oli natukene jahutada analüütikute, otsustajate ja üldsuse võimalikku roosat vaadet meie tarbijahinnaindeksile või elukalliduse indeksile, kus me tahame võib-olla uskuda, et see indeksi surve või kurv on allapoole,» ütles ta.

«Kuid olulised kuluelemendid, mis mõjutavad meie elu - elekter on vaat et kõige olulisem komponent, kui seal on oodata olulisi tõuse. Oleme kuulnud esimesi hinnatõusu komponente sellest suhteliselt keerukast hinnavalemist, siis see surub meid sellisele arusaamale, et see hinnatõus võib-olla ka üle 15 protsendi ja see mõjutab tervikuna meie elukalliduse indeksit 2013,» kõneles Rehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles