Sulev Valner: aga lastetoetus ei tõuse ju!

Sulev Valner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner
Sulev Valner Foto: SCANPIX

Valitsuskoalitsiooni kuldsuud pommitavad meid viimasel ajal pidevalt teadetega, kuidas tuleval aastal lastetoetusteks raha juurde antakse. Seda juttu võis välja kannatada teadmises, et kui eelarves pole eriti võimalusi, on asi seegi, kui mõnda prioriteetseks nimetatavasse valdkonda midagigi lisandub. Muidugi on hea, et vähemalt mõnede kõige vaesemate ja lasterohkemate lastetoetused kasvavad.

Alles oli seegi, kui riigikogu sügisese istungjärgu avamise puhul teatas Reformierakonna fraktsiooni juht Jaanus Tamkivi pidulikult, et kogu eeloleva poliitika-aasta peaküsimuseks peab kujunema «lastetoetuste tõusu reform». Võis aru saada, et see on üks väheseid valdkondi, kuhu ollakse valmis midagi lisama.

Sel nädalal valitsuses heaks kiidetud tuleva aasta riigieelarve eelnõu paneb aga kõik need senised kõlavad jutud prioriteetidest teise valgusse. Tehes otsuse suurendada kõigi ministeeriumide haldusalade palgakulu ühtmoodi 4,4 protsenti, andis valitsus korraga mitu olulist signaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles