Alexela omandas Eestis ja Leedus Veolia jäätmekäitlusäri

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veolia prügiauto.
Veolia prügiauto. Foto: Peeter Langovits

AS Alexela Energia viis lõpule Veolia jäätmekäitlusalase äritegevuse omandamise Eestis ja Leedus, teatas Alexela pressiteates.

Tehing, mis said vastavad load, sealhulgas Eesti Konkurentsiametilt, hõlmab AS-i Veolia Keskkonnateenused Eestis ning UAB-d Veolia Environmental Services Lietuva Leedus.

Osapooled teatasid 27. juulil 2012, et Veolia Environnement’i tütarfirma Veolia Propreté sõlmis jäätmete kogumise ja käitlemise alase Eesti ja Leedu äritegevuse müügilepingu AS-iga Alexela Energia, kes valiti ostjaks konkursi käigus mitmete Põhja-Euroopa potentsiaalsete investorite seast. Vastavalt poolte kokkuleppele on tehingu maksumus konfidentsiaalne.

Veolia Environnement’i asepresidendi ja Veolia Enviromental Services tegevjuhi Jérôme Le Conte’i sõnul on Veolia lahkumine Eesti ja Leedu turult osa Veolia Environnement’ strateegiast, mis hõlmab väljumist mitmetest äriliinidest.

AS-i Veolia Keskkonnateenused nõukogu esimees Ain Kuusik märkis, et ettevõtte ärimudel näeb ette energeetika ja jäätmekäitluse vahelise sünergia süvendamist, samas klientidele tehing muutusi ei too.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles