Taliga: valitsus tahab töötukassa rahaga teisi muresid lahendada

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga
Harri Taliga Foto: Toomas Huik

Ametiühingute keskliidu esimehele Harri Taligale ei meeldi võimuliidu idee viia haiguspäevade eest maksmine haigekassast töötukassasse.

«Ilmselt on unustatud, milleks töötukassa üldse ellu kutsutud on ja milleks töötajad töötuskindlustusmakset maksavad,» vahendab ERRi uudisteportaal Taliga sõnu.

«Selle asemel, et tõsta kindlustushüvitist töötuse korral või vähendada kohustuslikku töötuskindlustusmakset, murravad valitsejad palavikuliselt pead, milliseid uusi kulutusi töötukassa reservide arvelt teha,» märkis ta.

«Ilmselt ei peeta sotsiaalkindlustuse reservide viimist riigikassasse veel piisavaks või on isu süües kasvanud,» lisas Taliga.

Tema hinnangul on kurioosne, et raha arstide, õdede ja hooldajate palgatõusuks tahetakse võtta osaliselt nende endi taskust, kuna ka nemad maksavad töötuskindlustusmakset.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles