Ligi: Euroopas on endiselt vähe kasinust

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi andis Londonis toimunud kohtumistel ülevaate euroala olukorrast ja Eesti rahandusest ning kutsus Euroopa Liidu riike üles jätkuvalt kulutusi piirama.

«Euroopas on endiselt palju liigset kulutamist ning vähe kasinust,» ütles Ligi. «Efektiivsust suurendavad kasinusmeetmed annaksid  julgustava signaali investoritele ning parandaksid Euroopa väljavaateid.»

Ligi kinnitas Londonis peetud ettekandes, et kuigi Eesti ei näinud euroga liitudes ette eurotsooni nii tugevat surve alla sattumist, on võlakriis käivitanud Euroopas olulised reformid. Minister lisas, et Euroopa stabiilsusmehhanismid ja keskpanga sammud on ajutine tugi hädas riikidele, lahendused peituvad siiski riikides endis.

Ligi  andis ülevaate ka Eesti valikutest ja otsustest kriisist väljatulekul. Minister kinnitas, et euro on Eestile kasulik ja loogiline valik – sümbol, mille ümber tehti suuri otsuseid ja reforme. «Eesti tunnistas endale kiire ja radikaalse tegutsemise vajalikkust, see päästis riigirahanduse halvimast ning taastas ka usalduse,» ütles minister. «Enamus Euroopast pole paraku kulusid veel püsivate võimalustega kooskõlla viinud ning ka majanduse taastumine on peatunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles