Iraagi erinevaid linnu tabas plahvatusteseeria

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mässulised õhkisid täna Iraagis üheksa autopommi ja korraldasid tulevahetusi kuues erinevas linnas, tappes vähemalt 15 inimest.

Lisaks sai 42 inimest haavata, vahendas AFP. Uudisteagentuuri arvestuste järgi on sel kuul saanud Iraagi erinevates vägivallaaktides surma vähemalt 235 ja viga 743 inimest.

Neli autopommi plahvatasid Bagdadist põhjas Taji linnas, kus siseministeeriumi ja meditsiiniringkondade andmetel sai surma kuus ja viga kaheksa inimest. Ohvrite seas on ka naisi ja lapsi.

Baquba idaosas sai politseikonvoi pihta suunatud autopommirünnakus surma kaks politseinikku ja viga veel seitse inimest. Baquba lõunaosas plahvatas samuti autopomm, mis tappis ühe ja tekitas vigastusi seitsmele inimesele.

Bagdadist lõunas asuvas Madainis sai autopommiplahvatuses surm kaks ja viga vähemalt üheksa inimest. Pealtnägijate väitel oli sihtmärgiks buss, milles olid Iraani palverändurid.   

Kutis sai politseijaoskonna lähistel korraldatud autopommiplahvatuses surma kaks ja viga seitse inimest.

Pealinnas Bagdadi tapsid relvastatud isikud politseiniku ja kui sündmuskohale saabus politseipatrull, siis plahvatas samas autopomm, tappes siseministeeriumi andmetel ühe ja vigastades nelja. Meditsiiniringkondade andmetel sai seal surma kolm ja viga neli inimest.  

Vägivallatsemine Iraagis muutus verisemaks pärast 102 vangi põgenemist Tikriti vanglast eelmise neljapäeval. Nende seas oli 47 meest, kes olid seotud Al-Qaeda haruorganisatsiooniga Islamiriik Iraak. Tookord sai mürglis, millele eelnes autopommiplahvatus, surma 16 vangivalvurit.

Üleeile õhtul teatas siseministeerium, et neli põgenikku on tapetud ja 23 kinni võetud ning ülejäänuid otsitakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles