Lieberman: sanktsioonid võivad Iraanis rahvaülestõusu esile kutsuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelised sanktsioonid võivad vallandada Iraanis samasuguse rahvaülestõusu, nagu toimus eelmisel aastal Egiptuses, ütles Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman täna ilmunud usutluses.

«Iraanis 2009. aasta juunis toimunud opositsiooniprotestid tulevad veelgi suurema jõuga,» ütles Lieberman usutluses Iisraeli ajalehele Haaretz.

«Minu arvates tuleb meil Tahriri stiilis Iraani revolutsioon,» ütles käremeelne minister, viidates mullu Kairos asuval väljakul toimunud meeleavaldustele, mis viis president Hosni Mubaraki autoritaarse režiimi kukutamiseni.

Iisraeli välisministri arvates on Iraani noortel kõrini «pantvangis» olemisest ning Iraani tänavail valitseb majanduskatastroofi meeleolu: rahvusvaluutat riaali devalveeriti järjekordselt, valitseb esmatarbekaupade nappus, kuritegevus lokkab ja inimesed üritavad riigist põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles