Balti peastaapide ülemad arutavad koostööprojekte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linn.
Riia linn. Foto: Liis Treimann

Eesti kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli kohtub täna ja homme Riias kolleegidega teistest Balti riikidest, et arutada Balti kaitsekolledži ja Balti pataljoni küsimusi ning väeliikide vaheliste koostööprojektide arengut.


Kaitseväe peastaabi teatel saab kolonel Väli kokku Leedu peastaabi ülema kontradmiral Kestutis Macijauskase ja Läti peastaabi ülema kolonel Andis Dilansiga. Peastaapide ülematele antakse kohtumisel ülevaade Balti pataljoni praegusest väljaõppetasemest ja varustatusest.

Balti pataljon on kolme Balti riigi ühine panus 2010. aastaks NATO reageerimisjõudude 14. rotatsiooni (NRF-14) koosseisu. Pataljoni juhtriik Leedu paneb välja ligi poole 840-mehelise üksuse koosseisust. Eesti panustab pataljoni ühe jalaväekompanii, luurerühma, logistilise toetusüksuse, sõjaväepolitseiüksuse ja staabiohvitseridega, kokku 178 kaitseväelasega.

Balti kaitsekolledžiga seonduvalt käsitletakse kolledži sisseastujatele esitatavaid nõudeid, personali- ja finantsküsimusi. Samuti arutatakse kohtumisel Leedus õhuväe ohvitseridele ühise kapteni tasemel kursuse korraldamise võimalusi. Samal tasemel kursust viiakse läbi mereväelastele Lätis ning maaväe ohvitseridele Eestis Balti kaitsekolledžis.

Peastaapide ülemad saavad ülevaate ka teiste Balti kaitsevägede projektide arengutest, sealhulgas ühise mereväeeskaadri BALTRON ja õhuseiresüsteemi BALTNETiga seonduvast.

Kohtumisel osalevad lisaks peastaapide ülematele väeliikide, Balti kaitsekolledži ja koostööprojektide esindajad. Peastaapide ülemate kohtumine valmistab ette järgmisel kuul korraldatavat Balti sõjalise komitee kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles