Tallinn pani paika vanurite haiglast kojusaatmise reeglid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellises korteris suri paar päeva pärast haiglast kojusaatmist 76-aastane liikumisvõimetu naisterahvas.
Sellises korteris suri paar päeva pärast haiglast kojusaatmist 76-aastane liikumisvõimetu naisterahvas. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast haiglast kojusaatmist oma kodus surnud Noora Toomvälja juhtumit otsustas Tallinna linnavõim kehtestada korra, keda ja kuidas teavitada vanuri haiglast lahkumise korral.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul oli vastava nõupidamise kokkukutsumise põhjuseks Põhja-Tallinna linnaosa üksikvanuri kahetsusväärne surmajuhtum, mille põhjustas vajakajäämine haigla ja linnaosa infovahetuses, teatas Raepress.

«Selliste juhtumite vältimiseks oligi vaja kokku leppida, kuidas vastav teavitustöö toimima peab,» selgitas ta.

Arutelu käigus otsustati, et edaspidi teatab haigla hooldust vajava üksikvanuri haiglast lahkumisest elektrooniliselt tema linnaosa sotsiaalhoolekande osakonna üldmeilile 48 tundi ette.

Teavitus peab sisaldama ka üldseisundi kirjelduse ja kõrvalabivajaduse. Patsiendi keeldumine abist tuleb kirjalikult vormistada.

Kui kojutulek toimub nädalavahetusel, tellib linnaosa vajadusel Tallinna Hoolekande Keskuse sotsiaalvalve brigaadilt kodukülastuse.

Nõupidamisel osalesid Lääne-Tallinna ja Ida-Tallinna keskhaiglate, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe ja Keila korpuste, Kallavere haigla, linnaosade sotsiaalhoolekande osakondade, OÜ Koduõde, Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse, Tallinna Hoolekande Keskuse, Tallinna Perearstide Seltsi, Tallinna linnavolikogu sotsiaalkomisjoni ja Harju maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna esindajad, kokku üle 30 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles