Uue foori tulesid eiravad nii jalakäijad kui sõidukijuhid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal hakkas Pärnu maanteel Eesti Draamateatri juures tööle uus jalakäijate foor, mida käis avamas linnapea Edgar Savisaar isiklikult.


Kahe nõuniku ja abilinnapea Taavi Aasa saatel saabunud Savisaare jaoks oli fooriposti külge kinnitatud suur punane nupp, mille abil linnapea seni vaid vilkuvat kollast tuld näidanud foori tööle pani.

Esialgu põhjustas foor inimeste tähelepanematuse tõttu segadust. Nii mõnigi autojuht jäi talle põleva rohelise tule ajal seisma, et viisakalt jalakäijad üle tee lasta. Mõni teine aga ei märganud valgusfoori ja kihutas punase tulega üle vöötraja niipea, kui jalakäijad eest ära olid astunud.

Segaduses paistsid olevat ka mõned Vabaduse väljaku poolt tulnud sõidukijuhid. Nimelt on kohtumaja nurgale paigaldatud stoppjoonemärk, mis tähistab liiklusseaduse kohaselt «sõiduki peatamise kohta foori keelava tule või reguleerija keelava märguande korral». Nii sõidetigi foorini välja ja pandi sellega tee kinni mööda Georg Otsa tänavat sõitvatel autodel, mis tahtsid teha vasakpööret või risti üle Pärnu maantee sõita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles