Kohus mõistis vägistamisega eaka naise surma põhjustanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus mõistis teisipäeval pika vanglakaristuse mullu detsembris Saaremaal Sõmera hooldekodus elanud eaka naise vägistanud ja sellega tema surma põhjustanud mehele, kirjutab Saarte Hääl kolmapäeval.

Kohus mõistis 31-aastasele Livio Kummile 11 aasta ja kümne kuu pikkuse vanglakaristuse. Lisaks vägistamisele mõistis kohus 31-aastase Livio Kummi süüdi temast 50 aastat vanemalt naiselt seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja omavolilises sissetungis.

«Süüdistuses esitatud kolme paragrahvi järgi mõisteti talle kokku karistuseks 15 aastat, see on maksimaalne, mida mõista saab,» ütles Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja kohtunik Kristel Pedassaar.

Tulenevalt lühimenetlusest läks karistusest üks kolmandik maha. Seega jäi karistuseks kümme aastat ja kuna uued kuriteod olid toime pandud katseajal, tuli karistusele juurde veel aasta ja kümme kuud. Seega on lõplik liitkaristus 11 aastat kümme kuud. Karistusaeg hakkab kehtima mullu 9. detsembrist, mil politsei Kummi kahtlustatavana kinni pidas.

Lisaks vanglakaristusele mõistis kohus Livio Kummilt riigituludesse ekspertiisitasud summas 6497,90 eurot, 725 eurot sundraha ja 996,52 eurot kaitsjatasu.

Kohus arutas Kummi süüasja kinniste uste taga. Istung oli kinnine kõlbluse või perekonna kaitseks ja õigusemõistmise huvides.

Saarte Hääle andmetel oli kriminaalse taustaga Livio Kumm Sõmeral tuntud varas. Viimati seisis ta kohtu ees mullu 8. detsembril, kui oli pääsenud reaalsest vangistusest. Samal õhtul hakkas ta purjutama ning 9. detsembri hommikul avastati Sõmera hooldekodus, et üks voodihaige halvatud naine on kadunud. Naise vägivallatunnustega surnukeha leiti samal hommikul Livio Kummi elukohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles